maanantai 27. helmikuuta 2012

Hopeaketjuja


Osallistuin viikonloppuna paikkakuntani kansalaisopiston aloittelijoille tarkoitetulle hopeakorukurssille. Aluksi kurssin vetäjä kertoi yleistä käytettävästä hopeasta (925 hopea, kovuuksista jne.) ja tarvikkeista (veiveistä, sahasta jne.). Hän esitteli tekemiään hopeakoruketjuja (ranne- ja kaulakoruja) sekä sormuksia.  

Sen jälkeen tulikin se hankalin kysymys; Mitä haluatte tehdä? Vaihtoehtoja oli kymmenittäin... Jonkin aikaa tutkittuamme eri ketjuja, jokainen kurssilainen löysi mieleisensä mallin. Itse valitsin rannekorun ja siihen kuningasketjun tekniikaksi.

Tämän jälkeen saimme ostaa vetäjältä tarvittavan määrän hopealankaa, tiedot veivin koosta ja hän neuvoi miten hopealanka veivataan spiraaliksi (jousen/vieterin muotoon). Tämän jälkeen alkoikin ankara sahaaminen. Alla olevassa kuvassa on pätkä sahaamatonta spiraalia sekä valmiita renkaita muovirasiassa.
Kun renkaita on sahattu valmiiksi jonkin verran, aloitimme itse ketjun kasaamisen. Jälleen vetäjä neuvoi miten valittua ketjua tehdään. Kävin itse katsomassa parin muunkin ketjun tekotapaa, joten tuli opittua muitakin tekniikoita. Lauantaipäivän sitten sahasin, kasasin, sahasin ja kasasin, kunnes kurssipäivä tuli täyteen. Ketju jäi kesken. Joten kotimatkalla menin tiimarin kautta ja kävin hakemassa parit pihdit, jotta sain tehtyä ketjun loppuun kotona. Alla kuva ketjusta. Ketjun kolmeen leveään osaan on tarkoitus kiinittää helmiä, mutta vasta rummutuksen jälkeen.

Sunnuntai aamuna kiinnitin ketjuun vielä lukon ja työ pistettiin rumpuun pyörimään noin tunniksi. Lopuksi kiinnitin työhöni 3 Swarovskin bicone kristallia. Alla lähikuva kristalleista sekä kuva valmiistä työstä.Toiseksi työksi valitsin kaulakorun tynnyritekniikalla, mutta työ jäi kesken. Alla pätkä tynnyriketjua. Kaulakoruuni tulee kolmea eri paksuutta olevaa ketjua. Renkaiden sahaus jäi kesken, joten seuraavaksi pitää ostaa saha ja siihen sopivia teriä. Onneksi ehdin sahata renkaita valmiiksikin, joten kunhan niska/selkäjumi helpottaa, jatkan kaulakorun tekoa (en jatka sitä tänään, vaikka kuinka haluaisin.... :)

3 kommenttia:

  1. itse olin kuukausi sitten vastaavalla kurssilla, ja että osaa olla koukuttavaa puuhaa. kauniita ja näyttäviä ketjuja olet saanut aikaan :) meillä on jatkokurssi huhtikuussa ja kai minä sinne yritän päästä mukaan :))

    VastaaPoista
  2. Kauniita koruja. Mä halajan myös kurssille, mutta koskahan pääsisin....

    VastaaPoista
  3. Teetkö tilauksesta esim. Jens bind kalaketjun vähän sellaisesta paksummasta langasta? Pituus vois olla n.42 cm. Mikä olisi hinta?

    VastaaPoista