lauantai 5. tammikuuta 2013

Tossut purosta

Facebook ryhmän innostamana päätin tehdä itselleni huovutetut tossut purolangasta. Ohjekin tossuihin löytyi Novitan Joulu lehdestä (ja netistäkin), joskin siinä oli käytetty eri lankaa. Vinkiksi sain pistää 4 silmua enemmän kuin mitä ohjeessa on, koska lanka on ohuempaa. Ja se tulikin tarpeeseen.

Työ tehdään osittain tasona ja osittain suljettuna neuleena ja tossu oli jättisuuri kun se valmistui. Pituutta vajaa 40 senttiä ja leveyttä myös reilusti. Alla kuva tossusta.

Sen jälkeen tein toisen tossun vastaavalla tavalla ja kun kyseessä on purolanka, niin siitä ei tullut täysin saman näköinen. Purolangassahan jokainen kerä on erinäköinen. Viimeistelyn jälkeen (kantapään sauma + lankojen päättely), pistin tossut pesukoneeseen 2 pyyhkeen kera 40 asteeseen ja normipesuohjelma.  Ja jännityksen kera odottelemaan....

Kun kone oli pyörinyt, niin aluksi kauhistuin. Ei, ei noi voi mahtua mitenkään minun jalkaani (38-39), mutta rohkeasti vain suoristin tossut ja pistin märkänä ne jalkaan. Aluksi olivat vähän tiukat, mutta pidin niitä hetken jalassa ja niin ne muotuotuivat sopiviksi. Alla kuva valmiista tossuista. Huomaa, että raidat eivät mene samalla tavalla :)


Tarkoitus on tehdä siskolle yhdet tossut ja itselleni vielä parit tossut (mökille ja töihin). Tottakai kyseinen lanka on valikoimasta poistuva lanka, joten kävinpäs äskettäin vielä hamstraamassa muutaman kerän (väreinä takkatuli ja aallokko). Aina ei voi ymmärtää miksi suosittu lanka poistuu valikoimasta, mutta jospa tilalle tulisi vastaavanlainen liukuvärjätty lanka, jota voi huovuttaa. Taidanpas aloittaa tänään aallokosta (sini/vihreä) tossujen teon ja kunhan usva väriset saapuu postista, niin pääsen tekemään siskollekin tossut.

2 kommenttia:

  1. i-ha-nat <3 itsekin kymmenia huovutustossuja tehneenä ja monia itse myös kuluttaneena vinkkaan että lisäaikaa tossuille saa neulomalla pohjaan vahvikkeen esin seiskaveikasta, nää kun kuluu valitettavan nopeasti pohjasta puhki. muutamiin olen jopa ommellut nahkapohjat, ovat siten turvallisemmatkin kun eivät luista :) tuon neulotun vahvikkeen olen tehnyt niin, että neuloin irrallisen pohjapalan, jonka sitten ompelin pohjaan kiinni

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä. Kävin ostamassa nahkaa seuraavia tossuja varten.

    VastaaPoista