torstai 17. toukokuuta 2012

Hiiri ovistoppari

Pitkään olen pohtinut minkälaisen ovistopparin oikein ostaisin yhteen oveen, kun se ei tahdo pysyä auki. Sitten hoksasin, että miksi en tee itse sellaista. Varastossani oli huopuvaa harmaata villalankaa joulutontusta, joten ajattelin käyttää sen ovistoppariin. Tonttu oli tehty neuloen ja se kutistuikin pesukoneessa noin 30 prosenttia. Kuitenkaan ovistopparia en halunnut neuloa, koska arvasin ovistopparin olevan hankalampi kuin joulutonttu. Niinpä päädyin virkkaamiseen ja ihan perus ketjusilmukoihin.

Hiiren teon aloitin pohjasta, jonka jälkeen jatkoin putkimaista vartalo-osaa. Kun vartalo oli mielestäni sopivan korkuinen (yritin ottaa huomioon lankan kutistumisen pesukoneessa), niin tein kavennuksia kaulaa varten. Kavennusten jälkeen tein taas levennystä ja pään hiirelle. Hiiren korvat tein erikseen ja kiinnitin ne ennen huovutusta. Hiiren päälaen jätin auki ja tein siihen sopivan kokoisen kannen.

Hiiren nenä puolestaan on virkattu erikseen, kuten myös häntä. Kun hiiri oli valmis pistin sen pyörimään 60 asteiseen koneeseen pyyhkeiden kera. Mutta tällä kertaa jostakin syystä hiiri ei kutistunut juurikaan. En mitannut sen kokoa ennen huovutusta, mutta olisiko virkkaus tekniikkana tehnyt sen, että se ei huopunut? Olisin halunnut tuosta tasaisemman näköisen, mutta en viitsinyt huovuttaa sitä uudestaan. Huovutuksen jälkeen kiinnitin nenän ja täytin hiireen. Täyttämiseen käytin hiekkaa (pussin sisällä) ja vaahtomuovia.  Silmien ja nenän virkaa toimittaa mustat napit. Ja tämän näköinen hiiri valvoo tulevaisuudessa tämän oven edustalla:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti