lauantai 18. helmikuuta 2012

Valokransseja

Ensimmäisen valokranssin näin jonkin kaupan ikkunassa muutama vuosi sitten ja heti oli pakko kokeilla niiden tekoa. Paperinarua minulla löytyikin, koska olen tehnyt paperikukkia.

Valokranssin tekoon tarvitset metallirenkaan runkoksi, paperinarua ja isot puikot. Puikkojen koko taisi minulla olla 12. Paperinarusta neulotaan aina oikealla renkaaseen sopiva suorakaide ja lopuksi rengas, neulos ja valot yhdistetään kranssin muotoon.

Ensimmäiset valokranssit tein joulukorteiksi äidilleni ja siskolleni 2-3 vuotta sitten. Niistä tuli punaiset kirkkailla valoilla. Itselleni tein valkoisen sinisillä valoilla, mutta siitä en löytänyt kuvaa.

Viime syksynä tein itselleni toisen kranssin, mutta tähän lisäsin hapsulankaa paperinarun sekaan. Hapsulanka ja paperinaru ovat harmaan sävyisiä ja itse kranssista tulee muhkeamman näköinen. Valoiksi laitoin valkoiset ledit.
Serkkuni puolestaan halusi valkoisen kranssin, mutta valkoisilla ledeillä. Vasemman puoleisessa kuvassa kranssi ilman valoja (valot ei päällä) ja toisessa valojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti