torstai 20. lokakuuta 2011

Korvakoruja

Muutaman viikon sisällä on tullut tehtyä lukuisia sinisen eri sävyisiä ja mallisia korvakoruja itselleni. Tuntuu, että kaupasta en koskaan löydä sellaisia joita haluaisin, joten päätin tehdä niitä itse. Sininen on yksi lempiväreistäni, joten luonnollinen värivalinta minulle.


Aivan ensimmäiset korvakorut, jotka tein, on tehty metallilangaan. Metallilangaan pujottelin montanan sinisiä lasihelmiä (matta sekä kirkas) sekä väliin huurrevalkoisia siemenhelmiä. Hyvin yksinkertainen ja simppeli tapa tehdä korvakorut. Alimmaiset pyöreät helmet toimivat "pysäytys"helminä.


Seuraavaksi tein sähkösinisistä 12 mm lasipalloista korvakorut, johon laitoin kuparin/pronsin sävyiset lehtiaiheiset helmihatut. Käytin näissä korvakoruissa valmista korupiikkia, johon pujottelin lisäksi sähkönsinisiä 9/0 koon siemenhelmiä. Korupiikin kanssa ei tarvitse käyttää erillistä pysäytyshelmeä.Kolmannet korvakorut ovat saman sähkönsinisen sävyisiä kuin yllä olevat, mutta näissä käytin varressa kirkkaita 9/0 koon siemenhelmiä ja pieniä sinisiä fasettilasihelmiä. Soikeiden lasihelmien päällä on sama lehtiaiheinen helmihattu kuin yllä. Kyseistä helmihattua pystyy jonkin verran muokkaamaan, joten siksi se passsa monen muotoisten helmien päälle. Jälleen pohjana on korupiikki ja näissä on nappikorvakoru "lukot".Lisäksi olen tehnyt turkoosinsinisen sävyiset sirukivikorvakorut käyttäen korupiikkiä pohjana. Sirujen välissä on kirkkaat pienet siemenhelmet.

Vastaavan tyyliset korvakorut tein käyttäen magatamahelmiä, mutta noiden kanssa ei tarvitse käyttää välissä siemenhelmiä. Magatamahelmet ovat valmiiksi soikeita muodoltaan, joten ne asettuvat kauniisti limittäin korupiikkiin.

1 kommentti:

  1. Tykkään erityisesti noista turkooseista! Turkoosia ja hopeaa, simppelin kaunista :)

    VastaaPoista