perjantai 26. maaliskuuta 2010

Vanhempien parisänky

Sain vihdoinkin tuon jo jonkin aikaa sitten aloittamani parisängyn valmiiksi. Sänky on samaa sarjaa jo tehtyjen yöpöytien kanssa. Sänky on pituudeltaan 13 senttiä, leveydeltään 11 senttiä ja korkeudeltaan noin 3 senttiä. Sängynpääty on korkeudeltaan noin 8 senttiä.



Sänky on tehty puusta eli jäätelötikuista, puiset helmet toimivat jalkoina. Sängynpääty tuotti tuskaa, koska en osannut päättää minkälaisen siitä tekisin. Loppujen lopuksi päädyin yksinkertaiseen malliin. Tausta päädyssä on puuta, mutta etuosaan virkkasin päädyn muotoisen palan. Itse sängyn pohja on myöskin jäätelötikuista tehty irroitettava sälepohja.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kirjallisuutta

Tänään ostin ensimmäisen nukkekoti aiheisen kirjan. Kirjan nimi on Hienoimmat nukkekotini; Jarinkulman baarista Tsaarinajan huoneeseen. Kirjan kirjoittaja on Eija Sirjonen. Innolla odotan tuon n. 200 sivua sisältävän kirjan lukemista.

Itse nukkekotiprojektin talo-osuus on "jäissä", koska peräkärry on hautautuneena lumikinoksen taakse. Eli en pääse hakemaan vaneria kaupasta (jollen saa ostettua jostakin vaneria palasissa).

Huonekalurintamalla olen aloittanut tekemään ruokapöytää sekä sivupöytää. Ruokapöytä olisi petsausta/maalausta vaille valmis. Sivupöytä pitäisi vielä lakata. Lisäilen noista kuvat kunhan ovat valmiita.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Yöpöydät

Vanhempien makuuhuoneeseen tein puusta yöpöydät, jotka olen jo maalannut valkoisiksi. Yöpöydässä on yksi avautuva laatikko ja pohjataso. Korkeutta yöpöydillä on 3,5 senttiä, syvyys vähän yli 2 senttiä ja leveys 3 senttiä. Laatikon syvyys on sentin luokkaa.



Materiaalina yöpöydissä sekä laatikoissa olen käyttänyt leveitä puisia jäätelötikkuja. Jaloiksi valitsin kirkaat pyöreät helmet, jotka maalasin valkoisiksi. Itseltäni ei löytynyt tarpeeksi pieniä puuhelmiä, mutta hyvinhän noissa kirkkaisssa helmissäkin pysyi maali.

Laatikon rivaksi valitsin vanhasta puhelimesta löytyneen vastuksen. Laatikon ja pöytätason päälle liimasin lopuksi ohuesta pahvista levyt, jotta yöpöydät eivät olisi niin neliskanttisia.